2024 YKS Sonuçları Açıklandı

2024 YKS Sonuçları Açıklandı
2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını bildirdi.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) Sonuçları Açıklandı

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 07.35’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçları açıklandı. YKS birincileri İstanbul, Ankara, Mersin, Elazığ ve Rize'den çıktı.

İSTANBUL’DAN 5 BİRİNCİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren adayların belli olduğunu belirtti. Büyük bir sabır ve gayret göstererek birinci olan adayları tebrik eden Ersoy, başarının tek başına elde edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak "Şampiyonlarımıza en büyük desteği veren, her an yanlarında olan anne ve babalarımıza, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve eğitim hayatı boyunca yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Şampiyonlar ise şöyle sıralandı:

Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi’nden Süleyman Mete Genç olurken Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) eşit ağırlıkta İstanbul Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi’nden Berra Kuruş, sayısalda Elazığ Cemil Meriç Fen Lisesi Arda Taşdemir ve sözel de Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi’nden Fatih Emre Düzcan birincilik koltuğuna oturdu.

Yabancı Dil Testi (YDT) birincileri ise Almanca’da Kabataş Erkek Lisesi’nden Sevgi Kırmızıbekmez, İngilizce’de İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nden Mehmet Alp Güneş, Franszca’da Çapa Fen Lisesi Yunus Emre Aydoğan Arapça’da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yusuf Salih Orhan ve Rusça’da Ankara Ayrancılar Anadolu Lisesi’nden Safiye Yaşar oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.