2024-YKS Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Tercih İşlemleri Başladı

2024-YKS Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Tercih İşlemleri Başladı
2024-YKS Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih işlemleri 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesinden yapabilecekler. Tercih süresi boyunca dikkat edilmesi gereken detaylar haberimizde.

2024-YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES): Tercihlerin Alınması

2024-YKS Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih işlemleri, 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini 2 Ekim 2024 saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile elektronik ortamda gerçekleştirebilecektir. Tercih işlemleri, 7 Ekim 2024 saat 23.59’da sona erecektir.

Genel Bilgiler

2024-2025 öğretim yılı için YKS kapsamında, spor programlarına özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılacak olup, adaylar merkezi Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) sonuçlarına göre tercihlerde bulunacaklardır. Yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Tercih işlemlerinde, 2024-ÖZYES Başvuru ve Tercih Kılavuzlarındaki ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların, kılavuzları dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Merkezî Yerleştirme İçin Tercih İşlemi Nasıl Yapılacak?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacak ve internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Posta, fax, elektronik posta vb. yollarla yapılan tercih bildirimleri işleme alınmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

Adaylar Yükseköğretim Programlarına Nasıl Yerleştirilecek?

Yerleştirme işlemleri, adayların yerleştirme puanları (YP) ve varsa ek puanları dikkate alınarak yapılacaktır. 2024-ÖZYES sonucuyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların, 2025-YKS ve 2025-ÖZYES başvurularında OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı) katsayıları yarıya düşürülecektir.

Tercihlerin Yapılması

Adaylar en fazla 24 tercih yapabileceklerdir. Tüm adayların tercih yapabilmesi için yerleştirme puanının hesaplanmış olması gerekmektedir. Tercih sırası yerleştirmede önemlidir. Tercihlerdeki yanlışlıklardan doğacak sonuçların tüm sorumluluğu adaya aittir. Engelli adaylar, sadece engelli kontenjanı bulunan programlara başvurabilecektir. Ayrıca, tüm adayların öğretmenlik programlarını tercih edebilmeleri için Y-TYT’de en düşük 800.000’inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tercih işlemlerinizi ekrandaki uyarılara göre tamamlayınız.
  • ÖSYM’ye ulaşan tercih bildirimlerini “2024-ÖZYES Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini gördüğünüzde kontrol ediniz.
  • Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir.
  • Tercih listenizi yazıcıdan alarak saklayınız.

Önemli Hatırlatmalar

  • Tercihlerinizi yaptıktan sonra değişiklik yapmak veya tercihinizi iptal etmek isteyen adaylar bu işlemleri tercih süresi içinde elektronik ortamda gerçekleştirebilirler. Tercih süresi tamamlandıktan sonra ise tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.
  • Tercihlerinizin duruma uygun olduğundan ve ÖSYM’ye ulaştığından emin olunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.