2024 YKS Tercih Son Gün Ne Zaman? Saat Kaçta Bitiyor?

2024 YKS Tercih Son Gün Ne Zaman? Saat Kaçta Bitiyor?
2024 YKS tercihleri 4 Ağustos saat 23:59'da sona erecek. Tercih sonuçlarının açıklanma tarihi henüz duyurulmadı. Kayıt işlemleri 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2024 YKS Tercih Son Gün ve Sonuçların Açıklanma Tarihi

2024 YKS tercih işlemleri hızla devam ediyor. Üniversite adaylarının, 24 tercih hakkını kullanarak yapacakları tercihlerin son günü 4 Ağustos 2024'tür. Tercihler, 4 Ağustos saat 23:59'da sona erecek. Henüz tercih yapmamış olan adaylar için bu tarih büyük önem taşıyor. Tercihlerini tamamlayan adaylar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanma tarihi henüz duyurulmadı. Sonuçlar, ÖSYM’nin internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla adaylara duyurulacak. Adayların adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Süresi içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar, kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Mezuniyet Durumu ve Geçici Kayıt

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan adayların, belirlenen tarihlerde geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların, mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar ilgili yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri gerekiyor. Açık Öğretim Liseleri öğrencileri için bu süre 31 Ocak 2025'tir. Belirlenen tarihlerde mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olan adayların asıl kayıtları yapılmayacaktır.

YKS Tercih Takvimi ve Kayıt İşlemleri

  • YKS Tercihleri Son Gün: 4 Ağustos 2024, saat 23:59
  • YKS Tercih Sonuçlarının Açıklanması: Henüz duyurulmadı
  • Kayıt İşlemleri: 19-23 Ağustos 2024
  • Elektronik Kayıtlar: 19-21 Ağustos 2024
  • Geçici Kayıt Belgelerinin Son Teslim Tarihi:
    • Normal öğrenciler için 31 Aralık 2024
    • Açık Öğretim Liseleri öğrencileri için 31 Ocak 2025

Bu bilgiler ışığında, adayların tercih işlemlerini ve kayıt süreçlerini titizlikle takip etmeleri önemlidir. YKS sonuçları ve kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgi için ÖSYM’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.