2024-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Sonuçlar Nasıl Öğrenilir?

2024-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Sonuçlar Nasıl Öğrenilir?
2024-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar, 13 Ağustos 2024'ten itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilecek. Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2024-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre adayların yaptığı tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.10'dan itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle öğrenebilecekler.

ÖSYM, yerleştirme sonuç belgesi basılmayacağını ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğini belirtti. Sonuçların yalnızca internet üzerinden erişilebileceği duyuruldu.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıt yapmak isteyen adaylar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayıtlarını tamamlayabilecekler. Adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteler tarafından duyurulan belgeler ve tarihlere göre işlemlerini gerçekleştirecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.