2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, DGS sonuç tarihini henüz paylaşmadı ancak Temmuz ayının son haftasında açıklanması bekleniyor. Detaylar burada!

2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirildi. Sınava katılan 300 bini aşkın aday, DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM, henüz DGS sonuçlarının açıklanma tarihini paylaşmadı ancak sonuçların Temmuz ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS sonuçları için ÖSYM henüz kesin bir tarih belirtmedi. Geçtiğimiz yıl 16 Temmuz'da yapılan sınavın sonuçları, 11 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu yıl da benzer bir zaman diliminde, Temmuz ayının son haftasında açıklanması öngörülüyor.

DGS Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?

DGS sonuçları açıklandığında, ÖSYM’nin sonuç açıklama platformu olan sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilir. Sonuçları öğrenmek için T.C. Kimlik Numaranız ve ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.

2024 DGS Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

ÖSYM, DGS soru ve cevaplarının %10'unu erişime açtı. 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (2024-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır:

2024-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Yanıtları (% 10)

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2024 tarihinde saat 13.40'dan itibaren ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 10 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.