Öğretmen eğitim ödeneği ne kadar, ne zaman ödenecek?

Öğretmen eğitim ödeneği ne kadar, ne zaman ödenecek?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim yılı için öğretmenlere verilecek eğitime hazırlık ödeneğini açıkladı. 4.085,08 TL tutarındaki ödeme 2 Eylül 2024’te başlayacak. Detaylar için tıklayın.

Öğretmenlerin Eğitime Hazırlık Ödeneği 2024: Ödeme Tarihi ve Tutarı Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmenlere verilecek eğitime hazırlık ödeneği tutarını ve ödeme tarihini açıkladı. Her yıl öğretmenlere kırtasiye ücreti adı altında verilen bu ödenek, bu yıl 4.085,08 TL olarak belirlendi. Ödemeler, 02 Eylül 2024 tarihinden itibaren öğretmenlerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğretmenler için kritik bir önem taşıyan bu ödenek, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında yer alan ve fiilen öğretmenlik yapan tüm kadrolu öğretmenlere verilecek. Ödeneğin miktarı, 4.500 gösterge rakamının yürürlükteki memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda hesaplandı.

Öğretmenler için bu ödeme, yeni eğitim yılına hazırlık yapabilmeleri adına büyük bir destek sağlayacak. Eğitime hazırlık ödeneği, öğretmenlerin ders materyalleri ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaları için kullanılacak.

Eğitim Ödeneği Kimlere Verilir?

Bilindiği üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 32 nci maddesinde “Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara (İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzmanı yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere öğretim yılının başladığı ay içinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek tarihte ve Cumhurbaşkanlığınca belirlenecek miktarda öğrenim yılına hazırlık ödeneğinin ödeneceği" ve ilgili yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ekli K cetvelinin IV. Diğer Ödemeler kısmında " ... Öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75’i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50’si oranında yapılır ... " hükümlerine yer verilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.