Hazırlık Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Meb Yayınları

Hazırlık Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Meb Yayınları
Meb Yayınları Hazırlık Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 190 Temaya Başlarken Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Temaya Başlarken

1. Soru: Yukarıdaki alıntılarda yazarların duygu, durum ve olayları daha etkili aktarmak için nasıl bir dil ve anlatım tercih ettiğini düşünüyorsunuz? Gerekçelendirerek yazınız.

Cevap: Yazarlar duygu ve olayları anlatırken betimleyici, sanatlı ve imgeli bir dil kullanmıştır. Benzetmelere, mecazlara ve edebi ifadelere yer vererek okuyucunun zihninde canlı ve etkileyici sahneler oluşturmuşlardır. Bu sayede anlatılan duygular daha güçlü hissedilmiştir.


2. Soru: “Sevda, çocuk gözlerinden uyku gibi akıyor.” cümlesinde anlatılan durumu kendi kelimelerinizle yeniden ifade ediniz.

Cevap: Sevgi, çocuğun gözlerinden usulca ve tatlı bir şekilde yavaş yavaş yansıyor, tıpkı uykuya dalar gibi.


3. Soru: Benzer bir olayın, durumun, duygunun farklı kelimelerle ve üslupla ifade edilmesinin anlatıma katkıları neler olabilir? Düşüncelerinizi yazınız.

Cevap: Aynı duygu farklı kelimelerle anlatıldığında anlam zenginleşir, okuyucuda farklı etkiler bırakır. Üslup değiştiğinde anlatım daha özgün ve dikkat çekici olabilir. Bu da okuyucunun ilgisini artırır ve mesajın daha güçlü hissedilmesini sağlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.