Hazırlık Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 191-192 Cevapları Meb Yayınları

Hazırlık Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 191-192 Cevapları Meb Yayınları
Meb Yayınları Hazırlık Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 191-192 Konuya Başlarken Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuya Başlarken

1. Tablodaki eserlerin hafızalarda yer etmesinde eserlere verilen isimlerin etkisi hakkındaki düşüncelerinizi yazınız.

Cevap: Eserlere verilen isimler, okuyucunun dikkatini çeker ve eserin konusu hakkında ipucu verir. Örneğin, “Çalıkuşu” ismi merak uyandırır ve karakteri sembolize eder. Etkileyici, akılda kalıcı ve anlamlı isimler, eserin unutulmaz olmasına katkı sağlar.


2. Bazı eserlerin farklı yıllarda televizyon ve sinemaya tekrar uyarlanmasının sebeplerinin neler olabileceğini yazınız.

Cevap: Bazı eserler evrensel temalar içerdiği için her dönemde ilgi görür. Sevgi, özlem, toplumsal sorunlar gibi konular, izleyiciyi her zaman etkiler. Ayrıca teknolojik gelişmelerle daha kaliteli yapımlar üretilebildiği için tekrar uyarlamalar yapılır.


3. Bu edebî eserlerin tercih edilmesinde nelerin etkili olduğu hakkındaki düşüncelerinizi söyleyiniz.

Cevap: Güçlü karakterler, duygu yüklü olaylar, tarihi veya toplumsal meselelerin işlenmesi bu eserlerin tercih edilmesinde etkili olmuştur. Ayrıca bu eserlerin dili ve anlatım gücü, onları diğerlerinden ayırır.


4. Eserlerin çoğunun roman türünden seçilmesinin sebepleri neler olabilir?

Cevap: Roman türü, olayları detaylı anlatma imkânı sunduğu için okuyucu ve izleyiciyle daha kolay bağ kurar. Karakterlerin ve olayların gelişimi uzun uzun işlenebildiği için, romanlar televizyona uyarlamak için daha uygundur.


5. Okuduğunuz hangi romanın televizyon ve sinemaya uyarlanmasını isterdiniz? Gerekçelendirerek yazınız.

Cevap: Ben, “Tutunamayanlar” (Oğuz Atay) romanının sinemaya uyarlanmasını isterdim. Çünkü derin duygular içeren bu eser, yalnızlık ve toplumdan kopmuşluk temasını çok etkili anlatır. Görsel olarak da çok etkileyici bir yapım olabilir.


Etkinlik: ROMAN TÜRÜ ANALİZİ (192. sayfa alt kısmı)

Roman türünün size çağrıştırdıkları nelerdir? Romanı diğer edebî türlerden ayıran temel farklılıklar nelerdir? Romanda bulunması gereken unsurlar nelerdir?
merak ayrıntılı anlatım olay
heyecan uzun soluklu kurgu karakter
hayal gücü kahraman gelişimi mekân
duygusallık zaman genişliği zaman
sürükleyicilik iç konuşma ve betimleme anlatıcı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.