2024 Üniversite Sınavı (YKS) Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2024 Üniversite Sınavı (YKS) Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
2024 YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak. TYT ve AYT sınavlarına katılan adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin resmi sitesinden öğrenebilecekler. Detaylar için tıklayın.

2024 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye'de üniversiteye giriş için yapılan en önemli sınavdır. Bu sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki aşamadan oluşur. Öğrenciler, aldıkları puanlara göre 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite bölümlerini tercih edebilirler.

2024 YKS sonuçları için geri sayım başladı. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS'ye katılan adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM'nin yayımladığı 2024 sınav takvimine göre, YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü ilan edilecek.

YKS Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?

ÖSYM, YKS sonuçlarını adaylara sonuç belgesi göndermeden açıklayacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuç sayfasından veya ÖSYM mobil uygulamasından öğrenebilecekler. Sonuç belgesi basılı olarak gönderilmeyecek, tüm işlemler dijital platformlar üzerinden yapılacak.

YKS Sonuçları ve Üniversite Tercihleri

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar. 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler için yapılacak tercihler, puan sıralaması ve kontenjan durumuna göre değerlendirilecek. Öğrenciler, tercih kılavuzunu dikkatle inceleyerek en uygun tercihleri yapmalıdır.

Sınav sonrası sonuçları bekleyen adaylar, tercih sürecine kadar kendilerini bilgilendirmeye devam etmelidir. Tercih dönemi öncesinde yapılan bilgilendirmeler, adayların en iyi tercihi yapmalarına yardımcı olacaktır. ÖSYM'nin resmi web sitesini ve duyurularını takip etmek, süreç hakkında güncel bilgi sahibi olmayı sağlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.